Nordiska-Brand_6F3A0704

Tjänster

Genom att tillföra branschledande entreprenadekonomi och teknikkompetens, med stort fokus på kvalitet, minskar vi våra kunders kostnader i installationsskedet och ökar säkerheten i förvaltningsskedet.

Projektering

Vi utför:
  • huvudsakligen projektering av vattensprinkler-, boendesprinkler-, dimsprinklersystem, trycksatta stigarledningar samt gassläcksystem.
  • även tredjepartsgranskning, utredningsuppdrag och installationskalkyler.
  • detaljprojektering för utförandeentreprenader och ramhandlingar för totalentreprenader.

Vi har en bred kompetens och lång erfarenhet som sträcker sig så långt som drygt 40 år tillbaka. Vårt motto är att våra tjänster ska karaktäriseras av högsta kvalitet – det är en självklar del av vår företagskultur.

För mer information kontakta Tomas Farestveit Certifierad behörig ingenjör Sprinkler. Tel: 0768-266 222 E-post: tomas@nordiskabrand.se

Kundcase/genomförda projekt

Nobis Hotell, Stockholm

Hotellbyggnad med ca 200 rum i centrala Stockholm. Delvis Antikvariskt skyddad.
Nordiska Brand har utfört projektering av sprinklersystem.
Beställare var Ebab/Anders Brodin Fastigheter. Fastigheten färdigställdes 2011.

Tele 2 Arena Stockholm

Fotbolls- och eventarena vid Globen i Stockholm. Nordiska Brand har utfört projektering av sprinklersystem inkl. pumpar. Beställare var PEAB. Fastigheten färdigställdes 2011.

Kulturhus SMOT i Jönköping

Kulturhuset inrymmer verksamhet för musik, konst och teater samt ett bibliotek. 
Nordiska Brand har utfört projektering av sprinkler, pumpar, bassäng och trycksatt stigarledning. Beställare till projektet var Peab och Landstingsfastigheter. Fastigheten färdigställdes 2013.

Gränbystaden Uppsala

Uppsalas största handelsplats med 160 butiker och ca 94.000 kvm yta.
Nordiska Brand har projekterat sprinkler för samtliga större tillbyggnationer och många ombyggnationer under åren 2008 till 2019. Beställare är Atrium Ljungberg.

Chopin, Huddinge Sjukhus.

CHOPIN, Centrum i Huddinge för Operation och Intervention. Nybyggnaden om ca 29.000 kvm inrymmer sterilcentral, 23 operationssalar och 8 interventionsalar, varav några hybridsalar samt 21 röntgensalar med MR och DT. Nordiska Brand har utfört projektering av sprinklersystem och pumpcentral. Beställare är Skanska/Locum. Fastigheten färdigställdes 2019.

Sickla Front II, Nacka

Kontors- och garagebyggnad om ca 39.000 kvm med Domstolsverket som största hyresgäst. Nordiska Brand utför projektering av sprinklersystemet. Beställare är Atrium Ljungberg. Färdigställande löpande 2018-2020.

Kv. Fyrtornet, Dalenúm Lidingö.

Fyrtornet, bostadshus om 25 våningar.
Nordiska Brand utför projektering av sprinklersystem med rör som gjuts in i bjälklag, pumpar och trycksatt stigarledningssystem. Beställare är JM.

Kajplats 6 & 7 Liljeholmen Stockholm

Kajplats 6, bostadshus om 27 våningar med restaurang och cocktailbar överst. Kajplats 7, bostadshus om 26 våningar. Nordiska Brand utför projektering av sprinklersystem med rör som gjuts in i bjälklag, pumpar och trycksatt stigarledningssystem. Beställare är JM.

Sergelgatan, Stockholm

Vasakronan genomför en större renovering och uppfräschning av Sergelgatan.
I projektet omfattas ombyggnation av ca 25.000 kvm lokaler under 4 av Hötorgshusen.
Nordiska Brand utför Revit projektering av sprinklersystem och pumpcentraler.
Beställare är Vasakronan.

Sickla Stationshus, Nacka

Stations- och kontorshus om ca 13.500 kvm och 25 våningar. Nordiska Brand utför projektering av sprinkler, pumpar, bassäng och trycksatt stigarledningssystem. Beställare är Atrium Ljungberg. Färdigställandetid ej fastställd.

Bas Barkarby Järfälla

Utbildning, kontor, bostäder, kultur och service i den snabbt växande Barkarbystaden, västra Stockholm nya knutpunkt. Nordiska Brand utför projektering av sprinkler, pumpar och trycksatt stigarledning inom totalt ca 24.000 kvm. Beställare är Atrium Ljungberg. Färdigställs 2022.

Kv. Kronan Sundbyberg

Kontors och garage fastighet om ca 40.000 kvm med Skatteverket som största hyresgäst.
Nordiska Brand utför projektering av sprinkler, pumpar och stigarledning.
Beställare är Skanska och Vasakronan. Färdigställs 2021.

Life City Stockholm

Ett nytt centrum för affärsutveckling och service kopplat till vård och omsorg om ca 32.000 kvm byggs ovanpå infarten till Norra Länken. Nordiska Brand utför projektering av sprinkler, pumpar, bassäng och stigarledning. Beställare till projektet är Atrium Ljungberg. Färdigställs 2022.

Kv. Forskaren Stockholm

Ett internationellt nav för teknik och forskning i hjärtat av Hagastaden.
Nordiska Brand utför projektering av sprinkler och pumpar inom totalt ca 29.000 kvm.
Beställare är Vectura Fastigheter. 

Kulturhus Skellefteå

Nordens högsta träbyggnad. 20 våningar högt kulturhus med hotell.
Kulturhuset skall inrymma verksamhet för konst och teater samt ett bibliotek. 
Nordiska Brand utför Revit projektering av sprinkler, pumpar, bassäng och trycksatt stigarledning. Beställare till projektet är Hent och Skellefteå kommun.

Mall of scandinavia i Solna

Nordens största och modernaste köpcentrum med 250 butiker, restauranger och biograf.  Projektet omfattade ca 300.000 kvm. Nordiska Brand projekterade sprinklersystem, pumpcentraler och trycksatt stigarledningssystem under åren 2012–2015. 
Beställare till projektet var Peab och Unibail-Rodamco. Invigning 2015.

Några av våra uppdragsgivare