Vi är ett ledande sprinklerkonsultföretag med stor erfarenhet från alla typer av projekt

Möt oss inom Nordiska Brand

För oss är det mycket viktigt att vår personal har rätt kompetens. Vi certifierar oss i enlighet med Brandskyddsföreningens normer för Behörig Ingenjör Brandlarm 1007 samt SBF 1018 för vattensprinkler.

Vi håller oss ständigt uppdaterade och vidareutbildar oss löpande inom respektive område.

Det här är vi

Nordiska Brand levererar projekteringstjänster avseende automatiska sprinkler- och stigarledningssystem för brandsläckning samt bedriver besiktningsverksamhet inom sprinkler och brandlarm.

Nordiska Brand är såväl en certifierad sprinklerkonsultfirma som certifierad besiktningsfirma, något som gör oss unika. Nordiska Brand är ett ledande sprinklerkonsultföretag med omkring 25 medarbetare varav merparten är certifierade behöriga ingenjörer.

Nordiska Brands konstruktörer har tillsammans över 200 års erfarenhet av installation, projektering och besiktning vilket tillför en unik kompetens och hög kvalitet i våra uppdrag.

Söker ni en kompetent partner inom projektering och besiktning med stor erfarenhet från alla typer av projekt. Kontakta oss så hjälper vi er.

Det här är vår historia

  • Nordiska Brand startades 2004 av Tomas Farestveit med ambitionen att skapa ett företag som gör mer än bara projekterar och med ett vidare perspektiv än bara ett teknikområde.
  • Verksamheten växer kraftigt de första åren och certifieras 2008 som besiktningsfirma av Svensk Brand- och Säker-hetscertifiering AB. Bolaget blir med detta unika i Sverige med både projekterings- och besiktningsverksamhet av såväl sprinkler som brandlarm.
  • Verksamheten fortsätter växa, flera erfarna konstruktörer anställs, och 2011 får bolaget bl.a. uppdraget att projektera sprinkler i Mall Of Scandinavia som med sina 300 000 kvm blir Skandinaviens största köpcenter. Med detta etablerar sig bolaget som marknadsledande på projektering av sprinkler inom stora och komplicerade projekt.
  • Hög kvalitet, goda referenser och stort engagemang ger ständigt nya uppdrag och verksamheten fortsätter växa kraftigt. 2019 skrivs dessutom ett nytt kapitel i företagets historia då vi certifierar oss som sprinklerkonsultfirma och certifierar ytterligare fyra behöriga ingenjörer.
  • 2020 inleds med en flytt till nya större och fräscha lokaler i Solna Access.
    I början av året sker även en ägarförändring och Nordiska Brand blir en del av BST-gruppen. Nordiska Brand kommer vara en fristående och självständig del av BST-gruppen men med möjligheter att hitta synergier och samverkansmöjligheter inom koncernen.

Det här är vår affärsidé

Nordiska Brand säljer projekterings- och besiktningstjänster inom brandskydd till fastighetsägare. Genom att tillföra branschledande entreprenad- ekonomi och teknikkompetens,

med stort fokus på kvalitet, minskar vi våra kunders kostnader i installationsskedet och ökar säkerheten i förvaltningsskedet.