Du visar för närvarande Välkomna till Nordiska Brand – Rasmus och Manuel!
Från vänster: Rasmus Jonasson och Manuel Villanueva

Välkomna till Nordiska Brand – Rasmus och Manuel!

Vi är väldigt glada över att ha två nya kollegor med oss den här hösten. Lär känna Manuel Villanueva och Rasmus Jonasson som är våra senaste tillskott till teamet. 

Manuel Villanueva, sprinklerkonstruktör

Hur kom det sig att du började jobba med sprinkler?

Mitt intresse för sprinkler föddes när jag gjorde min praktik på Bravida där jag satt och projekterade för Förbifart Stockholm. Innan dess pluggade jag på Stockholms Tekniska Institut och programmet Infrastrukturprojektör BIM. Det hade egentligen inte hade något med sprinkler att göra utan jag var helt inriktad på att projektera för infrastrukturen i samhället. Jag har däremot alltid vetat att jag ville jobba inom byggbranschen då min mamma är byggnadsingenjör och jag fick ofta följa med henne på jobbet när jag var liten. Det var så spännande att få se hur allting fungerade. 

Varför sökte du dig till Nordiska Brand?

Innan jag skickade in min ansökan läste jag på om företaget och om vad som var viktigt för dem. En sak jag fastnade för var att de lägger stor vikt vid att hålla sig  uppdaterade och att personalen ofta går utbildningar för att hålla sig ajour. Det är något som också känns viktigt för mig.

Hur skulle du beskriva Nordiska Brand som arbetsplats?

Jag skulle säga att Nordiska Brand är en trygg arbetsplats. Personalen delar med sig av sin erfarenhet och är jättehjälpsamma. Jag upplever också att det är en plats där man får möjlighet att utvecklas och är mån om att personalen har rätt kompetens. 

Rasmus Jonasson, sprinklerkonstruktör

Berätta lite om din bakgrund och varför du valde att jobba inom sprinkler.

Jag är precis nyutexaminerad maskiningenjör från Karlstads universitet och har nu flyttat tillbaka till Stockholm för att jobba på Nordiska Brand. Att bli sprinklerkonstruktör var egentligen inte tanken när jag studerade, men jag har ända sedan jag var liten haft ett intresse för brandrelaterade frågor. Jag gick till exempel räddningstjänst på gymnasiet och har en pappa som är brandman. Det känns kul och viktigt att få arbeta med förebyggande brandskydd och att kunna rädda liv och egendom med hjälp av sprinklersystem.

Hur har den första tiden på Nordiska Brand varit?

Det har varit väldigt kul. Allting är ju fortfarande så himla nytt fortfarande så det finns mycket att lära. I början fick jag sitta med ett utbildningsprojekt för att lära mig arbetet, men just nu sitter jag och hjälper till med små uppgifter i flera olika projekt. Jag har verkligen känt mig välkommen på företaget och mina kollegor har varit väldigt hjälpsamma.

Hur ser den närmsta framtiden ut?

Den ser bra ut. Jag ser fram emot att få utvecklas på företaget och samtidigt lära mig av mina erfarna kollegor. Det är en intressant bransch som växer och ett långsiktigt mål som driver mig är att bli certifierad ingenjör vattensprinkler. 

Varmt välkomna till Nordiska Brand!