Du visar för närvarande Nya stjärnor till Nordiska Brand

Nya stjärnor till Nordiska Brand

Vi vill varmt välkomna våra nya kollegor som arbetat med oss under hösten/vintern genom att ge inblick i hur de trivs i sitt arbete och med sina kollegor.

Gustavo Stolpe, handläggare, kvalitets- och miljöansvarig

Hur kom det sig att du började arbeta med sprinkler?
Det var en vän till familjen som, efter min kandidatutbildning på Kungliga tekniska högskolan, fick mig att bli intresserad av brandskydd. Han var min mentor under många år då han tänkte utanför boxen, kom på nya lösningar och brann för att ligga i framkant inom nyutveckling.

Varför sökte du dig till Nordiska Brand, blev du rekryterad eller sökte du själv?
Jag kom i kontakt med Nordiska Brands VD, Tomas Farestveit i samband med en rekrytering under förra året. Självklart hade jag hört mycket gott om Nordiska Brand sedan tidigare, dels då de har väldigt gott rykte i branschen och dels för att mina gamla arbetskollegor varit involverade i flertalet projekt tillsammans med Nordiska Brand. Vårt första möte skulle ta en timme, men vi pratade mycket längre än så. Konversationen flöt på naturligt och det kändes väldigt bra. Jag såg massor av likheter mellan min gamla mentor och Tomas. De hade samma tänk om att vara i framkant när det gäller nyutveckling, hållbarhet och miljötänk. Sedan fann jag det väldigt intressant att Nordiska Brand är en del av BST-koncernen. Det gör att man får möjlighet att ta del av kunskapen som finns inom hela koncernen.

Hur har du upplevt den första tiden, har de tagit hand hand om dig?
Det har varit ett gott välkomnande! Jag var beredd på att hålla högt tempo, men det blev en oväntad och positiv mjukstart, där jag fick tid att lära känna mina nya kollegor, sätta mig in i arbetsrutiner och förbereda mig för min roll som kvalitets- och miljöansvarig. Jag gillar att ha ordning och reda runt omkring mig, så jag la mycket tid på att sätta mig in i kvalitetssystemet på Nordiska Brand. Sedan dess har vi fått in bra uppdrag som passar mig perfekt, där mycket fokus ligger på hur vi i ett tidigt skede jobbar proaktivt och innovativt i projekten.

Vad tror du om din egen karriärutveckling på Nordiska Brand?
Jag tror att Nordiska Brand har potential att växa sig ännu starkare de närmaste 5-10 åren. Mycket fokus ligger just nu på hållbarhet och miljö inom byggbranschen och jag hoppas att jag får möjlighet att arbeta mer inom detta område tillsammans med övriga inom koncernen.

Är det en arbetsplats som du skulle rekommendera?
Absolut, ingen tvekan! Jag har bara positivt att säga om Nordiska Brand. Är klart över förväntan!

Johanna Carlson, sprinklerkonstruktör

Berätta lite om din bakgrund och varför du valde att jobba inom sprinkler. Är det ditt första jobb efter examen?
Jag är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnad och detta är mitt första arbete efter studierna. Under mina studier fördjupade jag mig inom brandskydd och förstod att sprinkler var både en spännande och intressant nisch.

Hur har den första tiden på Nordiska Brand varit? Har du kommit in i jobbet?
Den första tiden har varit både rolig och utmanande! Vi har börjat lugnt, vilket gav mig tid att ordentligt sätta mig in i vad arbetet på Nordiska brand handlar om och jag fick direkt en känsla av att tillhöra ett större sammanhang där man ständigt kan utvecklas. Jag har fått ett otroligt bra omhändertagande där alla har tagit sig tid att hjälpa och stötta mig för att jag ska känna mig säkrare i det jag gör. Det är en trygghet att känna att jag kan fråga vem som helst om hjälp. Nu efter ett par månader när jag lärt känna alla och fått komma in mer i arbetet känner jag att jag hamnat på rätt plats.

Hur ser den närmsta framtiden ut? Vilka projekt kommer du in i?
Just nu är jag med och ritar upp sprinklersystemet i ett projekt för en produktionshall i Danmark. Det är mycket nytt men jag försöker lära mig om allt jag stöter på i de olika projekten.

Är det en arbetsplats som du skulle rekommendera?
Ja verkligen! Det finns en bra sammanhållning, alla är hjälpsamma. Jag känner att man blir accepterad för den man är och att man får bra stöttning i de områden man vill utvecklas. Det är många som är väldigt noggranna och vill lösa problem, som drivs av att göra ett meningsfullt och roligt arbete. Jag skulle säga att arbetet är spännande, roligt, kreativt och utmanande på samma gång. Det är ett härligt gäng med olika bakgrunder, kompetenser och intressen.

Vi på Nordiska Brand hoppas att ni känner er varmt välkomna och är glada över att ha er som kollegor.