Du visar för närvarande Nordiska Brand är med i Sveriges största sprinklerprojekt någonsin

Nordiska Brand är med i Sveriges största sprinklerprojekt någonsin

Nordiska Brand har fullt sjå med projektering av det som kommer att bli Sveriges största sprinklerprojekt någonsin. Ett projekt för Axfoodkoncernens nya logistikanläggning i Bålsta som också kommer att bli Nordens största. 

Det känns otroligt kul och hedrande att vi får vara med i Sveriges största sprinklerprojekt. Det här projektet är något utöver det vanliga, säger Björn Rylander, handläggare på Nordiska Brand. 

Axfoods nya logistikcenter kommer att bli Nordens största för distribution av livsmedel och förväntas vara i full drift till 2023. Anläggningen präglas av de genomgående moderna och effektiva funktionerna såsom ett helautomatiserat orderplockningssystem, en stor solcellsanläggning på taket och tempererade zoner för olika typer av livsmedel. I och med den strategiska placeringen i Bålsta kan hela 3.5 miljoner människor förses med livsmedel inom en timme. 

Det här är ett otroligt komplext projekt med exceptionellt stora volymer. Storleken på byggnaden och automationen ställer höga krav på projekteringen och gör det svårt att överblicka hela arbetet. Det handlar om en 120 000 kvadratmeter stor projekteringsyta med fler än 100 000 sprinklerhuvuden som ska installeras. Men med vårt kompetenta och erfarna team kommer vi att leverera en produkt med hög kvalitet. 

Uppdraget utför vi som underkonsult till BST Brandskyddsteamet AB. De har i sin tur projektet som en totalentreprenad med NREP Logicenters som beställare. Sprinklerprojekteringen utförs tillsammans med systerbolaget Convise

Har du frågor om projektet? Välkommen att kontakta:

Björn Rylander, handläggare projektering
bjorn.rylander@nordiskabrand.se
+46 768 26 61 17