Du visar för närvarande Kira Mavromatidis om sin karriär på Nordiska Brand

Kira Mavromatidis om sin karriär på Nordiska Brand

Kira Mavromatidis var en en de fem första medarbetarna på Nordiska Brand och har arbetat med det mesta inom sprinkler. Efter att det dök upp en öppning på besiktning bestämde hon sig för att byta bana och bli besiktningsman. På Internationella kvinnodagen, den 8 mars, blev hon examinerad besiktningsman efter 13 år som projektör.

Du har nyligen blivit examinerad besiktningsman och ska ta dig an en ny roll på företaget. Hur känns det?

Det känns läskigt men spännande. Jag har haft en upplärningstid på sex månader där jag fått följa med kollegor och lära mig. Inom någon vecka kommer jag att få klara mig på egen hand. Men jag tror att det här kommer att gå bra och jag känner mig mer och mer självsäker i rollen. 

Hur kom det sig att du började på Nordiska Brand?

Jag hade precis börjat som arbetsledare på Tyco Fire efter att ha jobbat som projektledarassistent i ett par år då jag blev anställd av Nordiska Brand 2008. Jag hade vid det laget börjat fundera på att göra något annat inom samma bransch och kände att projektering var en naturlig övergång då jag redan behärskade ritprogrammet AutoCad. Så det blev att jag hamnade på Nordiska brand med projektering och har fått arbeta med många stora och spännande projekt.  

Vilka är de största skillnaderna mellan att jobba som projektör och besiktningsman som du kan se? 

Jag skulle säga att på besiktningssidan är det mer snabba puckar och mer go. Det finns mer utrymme för flexibilitet då jag kan styra min egen tid på ett annat sätt men också en större variation i arbetet. Projektering är en annan typ av process där man jobbar mer långsiktigt. Jobbet som besiktningsman påminner lite om hur det var att arbeta på entreprenörsidan, med mycket puls och möten med många nya människor varje dag. 

Hur skulle du beskriva Nordiska Brand som arbetsplats?  

Jag skulle beskriva den som en trygg arbetsplats med bra arbetsmiljö och stor lyhördhet bland kollegor och chefer. Det ska finnas goda förutsättningar för att göra ett bra jobb och vi tummar aldrig på kvalitén i det vi levererar. Vi har dessutom en väldigt låg personalomsättning, det märks att folk trivs här.