Du visar för närvarande Jonas Lindell och Roger Strömberg förstärker teamet på Nordiska Brand
Från vänster: Jonas Lindell och Roger Strömberg

Jonas Lindell och Roger Strömberg förstärker teamet på Nordiska Brand

Våra två senaste medarbetare – Jonas Lindell och Roger Strömberg – berättar om sina karriärer och om den första tiden på Nordiska Brand. Häng med!   

Jonas Lindell-Sprinklerkonstruktör

Hur kom det sig att du började jobba med sprinklerprojektering?

Jag hade jobbat som sprinklermontör i 13 år och kände att jag ville prova på något nytt men ändå utvecklas i samma bransch. Att jobba som montör efter så många år slet mycket på kroppen och därför ville jag kliva in på projekteringssidan och jobba mer med huvudet än med kroppen. 

Tror du att din tidigare erfarenhet som sprinklermontör kan vara en fördel för dig i rollen som sprinklerkonstruktör?

Ja det tror jag. Jag har nog en annan bild av hur det ser ut i verkligheten, på plats och kan därför bidra med en annan infallsvinkel.  En stor skillnad är ju att jag inte behöver lära mig sprinkler, utan att projektera. Oftast brukar det vara tvärtom. 

Hur har den första tiden på företaget varit?

Jag befinner mig just nu i en upplärningsfas där allt jag gör är nytt. Jag hoppar mest runt bland olika projekt och hjälper till vilket är jäkligt kul och lärorikt! Nu vill bara fortsätta nöta och bli ännu bättre på projektering, få växa inom företaget och få företaget att växa.

Roger Strömberg-Senior handläggare sprinkler

Berätta lite om din arbetsbakgrund.

Jag började jobba med sprinkler 1994 som projektledare på ett företag som hette Wormald. Efter det har jag hunnit med en hel del i sprinklerbranschen. Bland annat har jag jobbat med gassläcksystem och brandlarm, sälj av sprinklersystem och startat upp egen konsultfirma. I januari i år började jag som projektör och handläggare här på Nordiska Brand. 

Hur har den första tiden på företaget varit? 

Väldigt lärorik och kul. Från första dagen fick jag jobb som passade mig perfekt och leder nu flera projekt såsom Telgehuset i Södertälje och Port 73 i Haninge. Jag känner mig hyfsat bekväm i rollen men det är mycket som fortfarande är nytt. Det är framför allt många nya juridiska begrepp att lära sig och en vokabulär som jag inte är riktigt van vid sedan tidigare.

Hur skulle du beskriva Nordiska Brand som arbetsplats?

Det är en väldigt trevlig stämning på jobbet och man har förtroende för varandra. Alla är otroligt professionella och noggranna. Jag gillar också att det är en skön blandning av åldrar. En del är äldre och erfarna som jag och en del är yngre och hungriga. Vi har ett enormt utbyte och lär oss av varandra. 

Hur ser den närmsta framtiden ut?

Framtiden ser kul ut. Just nu är mitt mål att bli certifierad ingenjör och så vill jag utvecklas inom projektering och ritning i CAD-system, just den biten har alltid intresserat mig. Jag kommer nog aldrig att tröttna på den här branschen. Jag har lärt mig något nytt varje dag sen 1994.