English icon


Nordiska Brand AB
Banvaktsvägen 18
171 48 Solna
Tel 08-730 06 70
Fax 08-730 06 72
info@nordiskabrand.se
Hitta ikon Hitta hit!

Aktuella projekt

Mall of Scandinavia i Solna

Peab har fått uppdraget att bygga köpcentret Mall of Scandinavia i Solna. Nordiska Brand har fått förtroendet att projektera sprinkler- och brandpostsystem. Det kommer att bli Nordens största och modernaste köpcentrum där 250 butiker och flera restauranger kommer att etableras. Projektet omfattar ca 300.000 kvm. De extremt stora ytorna och moderna arkitekturen innebär en sprinklerprojektering utöver det vanliga. Beställare till projektet är Unibail-Rodamco.

NOD

Projektering av sprinkler inom ca 40.000 kvm. Atrium Ljungberg har startat byggnationen av Kvarteret NOD – en ny mötesplats för bland annat lärande, forskning och näringsliv i Kista strax norr om Stockholm. Beställare är Atrium Ljungberg.

Gränby Centrum etapp 3

Projektering av sprinkler inom etapp 3, ny entré, butiker och foodcourt. Beställare är Atrium Ljungberg.

Skandionkliniken i Uppsala

Projektering av sprinkler och gassläcksystem. Skandionkliniken är Nordens första kliniska anläggning för protonterapi. det är också första gången som Sveriges sju landsting med universitetssjukhus gör en gemensam investering i ett nationellt centrum för behandling av cancer. Totalt investeras ca 1 miljard kronor i 12.000 kvm vårdanläggning med patienthotell. Beställare till projektet är Landstinget i Uppsala län, Landstinget i Östergötland, Region Skåne, Stockholms läns landsting, Västerbottens läns landsting, Västra Götalandsregionen och Örebro läns landsting.

Fakta: Protonterapi är ett skonsamt och effektivt sätt att behandla cancer.

Stockholmsarenan

Projektering av sprinklerinstallation. Helskydd av alla utrymmen förutom inne på själva Arenan. All projektering är utförd i 3D. Byggnadens form och arkitektur ställer stora krav på sprinklerprojekteringen. Invigning 2013. Beställare till projektet är SGA Fastigheter.

BMC - BioMedicinskt Centrum

Projektering av sprinkler i utbyggnad och ombyggnation för SciLifeLab, forskning, utbildning och lablokal om ca. 10 000 kvm. Beställare är Akademiska Hus. Vid BMC bedrivs bland annat forskning och grundutbildning inom biologi, farmaci, kemi, medicin och kostvetenskap

Gerhard Akzo Nobel

Projektering av sprinkler. Hit flyttar AkzoNobels svenska huvudkontor och huset kommer också att innehålla labb-, och utvecklingsverksamhet. Byggnationen inleddes i början av januari 2012 och kommer vara klar för inflyttning den 1 januari 2014. Beställare är Atrium Ljungberg.

Täby Centrum

Projektering av sprinkler. Förnyelsen av det nya Täby Centrum sker både in- och utvändigt. Hela centrumet byggs om, 160 butiker utökas till ca 230. Utbyggnation sker åt både söder och norr. Totalt tillkommer ca 78.000 kvm i form av garage och butiksytor. Invigning 2013. Beställare till projektet är Unibail-Rodamco.

Jarlahuset

Total ombyggnad av kontorsfastighet vid Birger Jarlsgatan i Stockholm. Signum för byggnaden blir den tratt-formade innergården ritad av Aros arkitekter (Sweco). Nordiska Brand projekterar sprinkleranläggningen. Vår kund är ÅF. Beställare till projektet är Probitas.

Port73, den nya handelsplatsen i Haninge

Projektering av sprinkler. Totalt omfattar de båda etapputbyggnaderna 14000 kvm ny handelsyta. När de är färdigställda kommer Port73 att bestå av närmare 40 butiker på en total area om cirka 37000 kvm. Beställare är Atrium Ljungberg.

Stora Sköndal

Projektering av boendesprinkler för 108 st vård- och omsorgslägenheter. Beställare är JM.